Bio Markten

De Kemphaan almere
Elke zaterdag boerenmarkt

Op de Boerenmarkt worden biologische producten verkocht.

Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen. U kunt er terecht voor de basislevensmiddelen aardappelen, groenten en fruit, zuivel, brood en vlees. En voor lekkerbekken is er Italiaanse pasta, verse vis en worden er crêpes gebakken. Daarnaast zijn er ook bloemen en planten verkrijgbaar.

Openingstijden:
Elke zaterdag van 09.30 uur tot 13.00 uur

Locatie:
Stadslandgoed de Kemphaan, Stadsboerderij

Biologisch
De normen voor het produceren van biologisch voedsel zijn gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren. Biologische landbouw vindt plaats zonder dat gebruik wordt gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Landbouwdieren worden op een diervriendelijkere manier gehouden.

De producten zijn te herkennen aan het keurmerk Eko en Demeter. De productiewijze biologisch is in alle landen van de Europese Unie wettelijk beschermd. Dat betekent dat aanduidingen bio, biologisch, Eko en Demeter alleen voor biologische producten mogen worden gebruikt.

De prijs
Omdat een biologische boer rekening houdt met milieu en dierenwelzijn heeft hij vaak lagere opbrengsten. Daarnaast is de productie arbeidsintensiever dan in de gangbare landbouw. Daarom moet u meestal iets meer betalen voor biologische producten. Veel mensen begrijpen echter dat de zorg voor mens, milieu en dier wat meer kost.

Voordeel
Biologische producten hoeven niet gezonder te zijn dan de gangbare producten. Maar veel mensen ervaren toch de smaak, de voedzaamheid en de zekerheid dat geen chemische middelen zijn gebruikt, als het grote voordeel.

Voor meer info: www.stadsboerderijalmere.nl

De Botermarkt Haarlem

Algemeen
De stad Haarlem is een echte marktenstad, want elke dag is er wel een markt in Haarlem. Lekker snuffelen tussen antiek, boeken, tweedehandskleding, textiel of fournituren? In Haarlem kan het allemaal! Biologische producten haal je vrijdag op de Biologische Markt of op de Botermarkt. Tevens kun je op de Botermarkt ook allerlei versproducten kopen

Wanneer
Vrijdags van 10:00 to 16:00
Botermarkt
2011XL Haarlem

Biologische markt Amsterdam Zeeburg

Algemeen
Op de biologische markt Zeeburg in Amsterdam kunt u terecht voor Noten, groente, fruit, brood, kaas en delicatessen.

Wanneer
Iedere woensdag van 11.00 tot 18.00 uur

Adresgegevens
Biologische markt
C.J. van Eesterenlaan (Kop Borneo-Eiland)
1019 KA Amsterdam Zeeburg